Life-Style Furniture - Onze meubels

ALL WEATHER FURNITURE

Onze meubels

Kwaliteit

LIFE-STYLE FURNITURE werkt uitsluitend met hoogwaardige materialen en biedt 5 jaar garantie op haar Sunbrella stoffen betreffende UV kleurechtheid. Sunbrella heeft meer dan 5 decennia ervaring in de ontwikkeling van performance outdoor stoffen en biedt waterafstotend materiaal met de hoogste kleurechtheid. Verder zijn deze materialen schimmel-, chloor- en zoutwater-werend en zijn ze eenvoudig te onderhouden.
Al onze meubelrompen zijn oersterk en overleven elke storm, sneeuw- en hagelbui of tropische zomer. Al onze tuinmeubelen zijn voorzien van een uniek waterafvoersysteem en een luchtventilatiesysteem, waarbij de lucht als het ware dwars door een meubel heen waait. Ons onderdoek is water- en luchtdoorlatend, zodat alle meubels goed kunnen ventileren. Dit is belangrijk voor de droogtijd van de meubels.

Eigenschappen

 • Aluminium: hoogste kwaliteit aluminium
 • Frame: uniek afwateringssysteem, luchtventilatiesysteem, waterdoorlatend
 • Schuim: sensationeel zitcomfort
 • Onderhoud: vlekken zijn eenvoudig te verwijderen met de onderhoudscleaner.
 • Bescherm uw meubels jaarlijks met onze impregneerspray om de levensduur te verlengen. Hierbij brengt u zelf een nieuwe beschermlaag aan.
 • Hygiëne bescherming: Veilig voor uw gezondheid. Onze stof is speciaal behandeld met een product voor hygiënische bescherming. Dit product remt microbiële ontwikkeling en schimmelvlekken.
 • Hoge UV-beschermingsklasse. Onze stof heeft hoge kwaliteit van testen ondergaan en geëvalueerd door een internationaal erkend onderzoekscentrum
 • Onze stof is zorgvuldig verwerkt en heeft een speciale behandeling ondergaan om de stofopname van vuil en vlekken te verminderen. Het houdt de stof schoon, fris en nieuw.
 • Sterke kleurvastheid bij kunstmatige bewatering.
 • Een milieuvriendelijk product, dankzij de 100% solution dyed garen, een kleurproces dat milieuvriendelijk plaatsvindt. Tevens is onze stof 100% recyclebaar.
 • Bestand tegen UV-schade en vervaging. Perfect voor alle buitentoepassingen.
 • Oeko-Tex gecertificeerd. Oeko-Tex is de wereldleider op het gebied van ecolabel voor textiel. Onze stof is vrij van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu.

Stoffering

Onze outdoor stoffen zijn getest volgens de enige echte testmethode voor buitengebruik; BS EN ISO-B04. Deze testmethode test niet alleen de kleurechtheid en UV-bestendigheid van de stoffen maar ook het verweringsproces. Aangezien outdoor stoffen het hele jaar door blootgesteld worden aan zware weersomstandigheden is dit de enige norm die aantoont dat de stof jarenlang mooi en fris blijft. Daarnaast beschikken de stoffen ook over alle andere noodzakelijke eigenschappen voor buiten zoals water- en vuilafstotend, chloor- en zeewaterbestendig, schimmelvrij, etc. En natuurlijk denken we tijdens de productie ook aan het milieu; onze stoffen zijn Oeko-Tex standard 100 gecertificeerd en zijn recyclebaar. Deze uitstekende eigenschappen maken deze stoffen de beste keuze voor onze life-style furniture!

Onderhoud

Al onze producten zijn onderhoudsvriendelijk. U kunt desgewenst met een hogedrukreiniger (in de juiste stand) de meubels afspuiten en de meubels met bleekmiddel reinigen, zodat ze weer brandschoon zijn. Door de meubels jaarlijks opnieuw te behandelen met ons impregneermiddel verlengt u de levensduur en brengt u een vuil- en vlekwerende en waterafstotende laag aan.

Teakhout

Teak is een prachtige, karakteristieke houtsoort afkomstig van de teakboom die voornamelijk groeit in Indonesië. Teakhout heeft een matig grove tot grove nerf en de kleur is lichtbruin tot goudbruin. Doordat het hout vaak olieachtige stoffen bevat, voelt het oppervlak van teak wat vettig en zacht aan. Teak is een compacte en redelijk harde houtsoort die zich uitstekend leent voor buitengebruik. Teakhouten meubelen kunnen het hele jaar buiten blijven staan. Het hout veroudert prachtig met warme, grijzige tinten.

Regelmatig schoonmaak teakhout

Tijdens het buitenseizoen kan de wekelijkse reiniging het beste worden gedaan door uw meubels af te vegen met een zachte handborstel en schoon te maken met milde, pH-neutraal zeepsop en een microvezeldoek of spons. Veeg daarbij altijd in de richting van de houtnerf.